Webshopunkban regisztráció nélkül vásárolhat
A kosár üres.
A kosár üres.
Infovonal: +36 (1) 240-0456

Sarok kád tudnivalók

Sokan választanak a hagyományos fürdőkád helyett sarok kád típust, amely kicsit különlegesebb hangulatúvá teszi a fürdőszobát. Fontos azonban tudni, hogy a sarok kád beépítésnek is megvannak a maga előnyei és hátrányai.

A sarok kád hátrányai

Mindenek előtt szögezzük le: sarok kád nem való olyan fürdőszobába, ahol a helyiség kialakítása miatt a tér felét elfoglalná, mert végig éri mind a két falat, amelyhez csatlakoznak az oldalai. Hiszen egy fürdőszobában helyet kell kapjon még egy kézmosó, egy törölköző tartó, valahol a fűtőtest is teret foglal, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy esetleg a mosógép számára nincs külön helyiség... Láttunk már nagyon szép sarok kád megoldásokat panellakásokban is, ahol ezt a hely lehetővé tette, ám sajnos nem ez a jellemző. 

A sarok kád egy másik jellemző tulajdonsága, hogy a lábunkat nem lehet kinyújtani benne, mint a standard, egyenes fürdőkádakban. Kivéve, ha egyik oldalán hosszított sarok kád típusról van szó – ez viszont csak az igazán nagy méretű fürdőszobákba ajánlott.

A sarok kád előnyei

A sarok kád kevesebb vizet igényel a feltöltéshez, mint egy normál fürdőkád. Vagyis nem kell olyan sokat várni, hogy fürödhessünk, ráadásul vízmegtakarítást is jelent hosszabb távon. 

Exkluzivitást sugall, még a legegyszerűbb sarok kád modellek is különleges hangulatot csempésznek a fürdőszobába megjelenésüknek köszönhetően.

A sarokrész egy nagyobb felületet biztosít, amelyen kényelmesen elférnek a fürdőzéshez használt dolgok (fürdőhab, szappan, szivacs, stb.), illetve típustól függően, a legtöbb sarok kád esetében itt eleve kialakításra kerül valamilyen tartóelem, ami esztétikus és könnyen tisztán tartható megoldást jelent ezekhez.

A sarok kád rövidebb falfelületet foglal el, így ideális olyan fürdőszobákba, ahol keskenyebb, de hosszabb a helyiség (nem négyzet alapú). Nagy méretű fürdőszobákban pedig rendkívül dekoratív beépítési lehetőségek kínálkoznak a sarok kád esetében, akár magasított alapra is elhelyezhető a fürdőkád.
 

Sarok kád kínálatunk