Webshopunkban regisztráció nélkül vásárolhat
A kosár üres.
A kosár üres.
Infovonal: +36 (1) 240-0456

Akril kádak

Az akril kád egy különleges, hőre lágyuló műanyag, melynek legnagyobb előnye, hogy könnyen formálható. Ennek köszönhetően szinte bármilyen méretben és formában megtalálható a piacon.

Alapvetően kétféle akril kád létezik, a „100% szaniter akril” és az úgynevezett „ABS akril”. A legfontosabb különbség, hogy a „100 % szaniter akril” kádak kopófelülete 3-5 mm, ezzel szemben az „ABS akril csupán néhány tized mm akril kopófelülettel rendelkezik, melyet egy ABS műanyag réteg követ.

Az igazi kényelem érdekében a tervezők számítógépes programmal tervezik meg a kádak formáját. A gyártás egy akril lemezzel kezdődik, amit 200 fokosra hevítenek. Ezt követően ráhelyezik az öntőformára és sok ezer apró lyukon keresztül szívja magához a forma belső fala. A kiöntött akril nem elég erős ahhoz, hogy elbírja a víz és az ember teljes tömegét, ezért üvegszálas anyaggal kell megerősíteni. Az üvegszálat gyantával keverik össze, amit egy robotkar segítségével spriccelnek fel a kádra. A gyanta kémiai reakcióba lép az üvegszállal, így jön létre a nagy szilárdságú vegyület. A kádak fenéklemezébe egy farostlemez van laminálva, ami még nagyobb szilárdságot biztosít a kádtestnek.

Minden kádnak van saját lábszerkezete, ami egyben az 5-10 éves garancia feltétele is. Bizonyos márkáknál nem kötelező a kádláb használata, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ezen nem szabad spórolni. Stabilabbá teszi a kádat és megkönnyíti annak beépítését.